När du packar inför en flytt är det bra att ha en idé om vad du ska göra med dina tillhörigheter när de är packade. Om du ska förvara dem i ett förråd är det här blogginlägget för dig! Vi har sammanställt några tips som hjälper dig att packa och organisera dina saker så att de får plats i minsta möjliga utrymme. På så sätt kan allt enkelt sorteras när du packar upp, oavsett hur mycket saker du har eller hur lång tid det tar.

 

Tips för att packa och organisera ett förråd:

1.- När du packar dina saker, använd mindre lådor (t.ex. sko- eller tröjlådor) för att fylla ut de större lådorna. Detta förhindrar att innehållet rör sig för mycket när du transporterar det. Se till att inte fylla för mycket i en enskild låda, eftersom det gör det svårare för dig att ta ut dem ur förvaringsenheten.

2.- Märk varje låda med dessa tre saker: vad den innehåller, vart den ska och när du packade den (t.ex. sovrumsskåp, källare). På så sätt kan du se till att inget går förlorat under transporten och att allt hamnar på rätt plats när det väl har packats upp! Använd vid behov maskeringstejp för att märka lådorna när du packar dem.

3.- Se till att alla föremål i huset som ska lagras inte är värda en tjuvs tid och ansträngning! Detta innebär att ta bort allt som är synligt och som lätt kan bäras ut eller gå sönder, till exempel elektronik, smycken och små prydnadssaker.

4.- Eftersom många människor har svårt att få plats med alla sina föremål i ett förvaringsutrymme är det viktigt att gruppera likadana saker tillsammans. Du kan till exempel lägga böcker i ett område och kläder i ett annat så att allt blir mycket lättare att hitta när du packar upp senare.

5.- När du använder lådor för dina ägodelar, försök att inte använda de tunna lådor som tillhandahålls av flyttfirmor! Dessa är ofta inte särskilt robusta och kan gå sönder när de staplas på varandra. Bespara dig själv besväret genom att köpa egna, tjockare lådor att packa i.

6.- Om du har många små föremål som det blir svårt för dig att packa in snyggt (som köksmaskiner eller Tupperware) är det bäst att hitta alternativ, till exempel hängande behållare eller påsar. På så sätt kan du hålla allting samlat på ett och samma ställe utan att behöva ägna timmar åt att packa!

7.- Anta inte att ditt förvaringsutrymme kommer att vara klimatkontrollerat, även om det annonseras som sådant. Det är bäst att lämna vissa föremål utanför lådan så att de inte skadas när de ligger mellan säsongerna (som vinterkläder). Om det finns specifika saker som du vill skydda från damm och insekter föreslår vi att du istället använder en förseglad plastbehållare med hål för ventilation.

De här tipsen borde göra det mycket enklare för dig att förvara dina saker! Ha dem alla i åtanke nästa gång du packar och vet att vad som än händer kommer ingenting någonsin att försvinna igen! Är inte det något värt att fira? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *