Rätt förvaringslösning kan göra hela skillnaden när det gäller att organisera sig hemma. Om du letar efter ett sätt att frigöra utrymme i garaget, i källaren eller på vinden är förvaringsenheter ett utmärkt val. I det här blogginlägget får du 10 värdefulla tips för husägare som överväger att ta in sina ägodelar i en av dessa enheter.

Att hyra ett förråd är ett utmärkt sätt att frigöra utrymme i garaget, källaren eller på vinden

Förrådets placering bör vara praktisk för dina dagliga behov. Om du bor i en lägenhet eller en bostadsrätt vill du hitta ett förvaringsutrymme nära allmänna transportvägar. Om du bor i ett enfamiljshus behöver du dock inte oroa dig för detta tips; de flesta förråden är tillgängliga med bil.

Om du vill rensa ut lite utrymme i ditt garage, din källare eller din vind men inte har tid eller lust att sortera igenom alla dina föremål, kan du överväga att hyra ett förvaringsutrymme med klimatkontroll. På så sätt kan du bara lasta in alla dina möbler och lådor i enheten utan att behöva oroa dig för att de ska förstöras av elementen utomhus – särskilt under vintermånaderna.

Se till att utrusta dig själv med en ficklampa och ha bekväma skor innan du börjar leta efter en lagringsenhet; detta kommer att bidra till att se till att inga värdefulla föremål går obemärkt förbi!

Tänk på att det vanligtvis finns enheter av olika storlek tillgängliga beroende på hur mycket utrymme du behöver. Dessutom har de flesta anläggningar fler än en våning med enheter så det är viktigt att titta efter dessa också när du gör ditt val – särskilt om trappor utgör ett problem för vissa personer. Du bör också överväga prisalternativ vid magasinering också eftersom de alla har sina egna unika priser baserade på storlek och läge etc., vilket kan vara ganska förvirrande ibland eftersom alla inte heller har identiska behov.

 

Överväg att hyra ett förråd för saker som du inte använder ofta

Några bra förvaringsalternativ är stora förvaringscontainrar eller att hyra ett förråd för föremål som du inte kommer att använda ofta.

 

Om du har ett stort hem kan det vara svårt att förvara alla dina tillhörigheter

I det här fallet är hyra av förråd den perfekta lösningen för att förvara föremål som du inte använder så ofta, så att de fortfarande kan finnas kvar i ditt liv men inte tar upp lika mycket utrymme som om du hade haft dem ute på visning. Det finns många olika typer av förvaringsbehållare vilket innebär att det finns en för alla och varje budget oavsett hur liten eller stor! När du väljer en enhet tänk på vilken storlek som passar dina behov bäst och börja sedan packa undan de saker som inte används regelbundet i containern tills den är full, då kan du hyra en annan större om det behövs! Om det inte är så viktigt för dig att ha allt snyggt organiserat, men du gillar tanken på att hålla saker utom synhåll och ha ett större hem, är det en utmärkt lösning att hyra stora förvaringscontainrar. De kan ställas var som helst i trädgården eller till och med på uppfarten för att förvara de där utomhusprylarna som grillar, cyklar etc. vilket är perfekt om du har begränsat utrymme!

En bra tumregel är att hyra den minsta möjliga storleken

För att spara pengar är det många som väljer att köpa en kompaktbil. Men de som väljer en liten förvaringsenhet upptäcker ofta att de inte får plats med sina tillhörigheter i den.

Med högkvalitativa hyllor är den minsta storleken den bästa storleken för lagringsändamål. Alla föremål har tillgång till luftcirkulation och kan staplas snyggt på hyllorna – även kläder och skor! Linneskåp är också ett bra komplement som erbjuder gott om utrymme för handdukar, lakan och sängkläder.

Förvaringsutrymmen är sällan prissatta därefter, så det är viktigt att ta hänsyn till detta när man jämför priser från olika leverantörer

Det är viktigt att hyra från ett välrenommerat företag – se till att de har försäkringar och övervakningskameror på plats.

Att ha ett organiserat och tydligt avtal är också viktigt – du bör ta foton eller videor av enheten innan du tar den i besittning och spara dessa uppgifter för framtida referens.

Du bör också välja en lagringsenhet som är kompatibel med dina saker – tänk på höjd, bredd och längd. Se till att du har tillräckligt med utrymme för alla dina tillhörigheter i hyresobjektet. Om det inte finns tillräckligt med utrymme för att få plats med allt i en enhet, kanske du kan överväga att hyra flera enheter tills det du behöver kan förvaras tillsammans. Det kan tyckas vara en olägenhet, men det kommer att spara pengar i längden!

När du flyttar ut saker från ditt hem eller kontor ska du se till att de är rena innan du lägger undan dem genom magasinering, för om de är smutsiga kan det leda till extra rengöringsavgifter när du tar emot dem i slutet av kontraktstiden. Notera också var lådorna har placerats innan de lagras igen genom att ta foton så att inget går förlorat.

Sammanfattning

I det här inlägget har vi gett dig några tips om självförvaring som du behöver känna till. Oavsett om du har ett stort hem eller bara vill ha lite extra utrymme är det viktigt att hyra från välrenommerade företag med säkerhetskameror på plats om du inte redan äger en och det är viktigt att båda dessa faktorer beaktas när du jämför priser från olika leverantörer. När du förvarar föremål ska du alltid se till att de är rena innan du lägger undan dem genom företaget eftersom smutsiga lådor kan leda till extra städavgifter vid kontraktstidens slut, vilket kan vara en olägenhet men i det långa loppet kommer att spara pengar för hyresgästerna. Slutligen ska du notera var dina lådor var placerade innan du lagrar dem igen genom att ta bilder så att inget går förlorat när du packar bort dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *